۲۶
آبان

بلوک های پر از گیاه “ساختمانی در همسایگی”

بلوک های پر از گیاه “ساختمانی در همسایگی”

Tegnestuen Lokal بلوک های پر از گیاه “ساختمانی در همسایگی”را تغییر می دهد. استودیوی دانمارکی Tegnestuen Lokal یک بلوک آپارتمانی در کپنهاگ را با جایگزین کردن نمای بیرونی بتنی آن با بلوک‌های زاویه‌دار و پر از گیاه تغییر داده است. بلوک دال شش طبقه در فردریکسبرگ که در دهه ۱۹۶۰ ساخته شد، نمای معمولی عقل گرایانه ای داشت که در جلوی راهروهای بالکن خطی قرار داشت. بازسازی Tegnestuen Lokal با جایگزینی طول های طولانی بتن با مجموعه ای از بلوک های لعابدار، سه بعدی بیشتری را به نما می بخشد.

بلوک های پر از گیاه "ساختمانی در همسایگی"

این بلوک‌ها علاوه بر جذاب‌تر کردن ساختمان، به ساکنان فضای بیرونی می‌دهند تا بتوانند در آن بنشینند و خیابان زیر را تماشا کنند یا با همسایگان خود گفتگو کنند. آنها همچنین فضایی را برای رشد گیاهان ایجاد می کنند، به همین دلیل است که معماران به این پروژه نام باغ های Ørsted را دادند.

بلوک های پر از گیاه "ساختمانی در همسایگی"

کریستوفر کتیل دهن کارلسن، یکی از بنیانگذاران Tegnestuen Lokal، می‌گوید: «باغ‌های Ørsted یک ساختمان فرسوده را تغییر داد که اغلب به عنوان زشت‌ترین ساختمان در همسایگی‌اش شناخته می‌شد.

او توضیح داد: “ساختمان شیک و ناخوشایند بود و با ظرافت اندکی کهنه نمی شد.” “هدف ما ایجاد یک فضای اجتماعی جدید برای تقویت انسجام اجتماعی در ساختمان بود.”

بلوک های پر از گیاه "ساختمانی در همسایگی"

Ørsted Gardens در فهرست نهایی جوایز Dezeen 2021 در رده پروژه تولد مجدد مسکونی قرار گرفته است. طراحی، راهروهای دسترسی اصلی ساختمان را حفظ می کند. بلوک های شیشه ای به سادگی فضا را به سمت بیرون گسترش می دهند.

این بلوک ها مشخص می کنند که کدام فضا متعلق به کدام اقامتگاه است. در عین حال، فضاها برای تشویق بیشتر تعاملات همسایه باز است. کارلسن گفت: «نمای جدید آپارتمان‌ها را از سر و صدای سنگین ترافیک محافظت می‌کند و شیوه زندگی ساکنان در ساختمان را تغییر داده است. درهای جلویی اکنون باز هستند و بچه‌ها در فضای جدید پرسه می‌زنند و فضای شهری پر جنب و جوش را در کنار ساختمان ایجاد می‌کنند تا راه دسترسی تیره‌ای که قبلا وجود داشت.»

بلوک های پر از گیاه "ساختمانی در همسایگی"

Tegnestuen Lokal adds plant-filled blocks to "ugliest building in the neighbourhood"

این سازه توسط فولاد قاب شده و با صفحات شیشه ای پر شده است که می توانند باز یا بسته شوند و فضا را در زمان های مختلف سال قابل استفاده تر می کند. لوورهای چوبی بر بخشی از لعاب سایه می اندازند. به ساکنان این آزادی داده می شود که باغ های کوچک خود را پرورش دهند. برخی از مناطق کاشت دارای گیاهان بالارونده هستند که روی لوورهای چوبی پخش می شوند.

این بازسازی همچنین شامل تعمیرات اساسی فضای تجاری در طبقه همکف ساختمان و جایگزینی پمپ بنزین با سوپرمارکت نتتو بود. کارلسن معتقد است که این رویکرد می‌تواند در بسیاری از بلوک‌های مسکونی دهه ۱۹۶۰ به همین سبک تکرار شود.

او گفت: «نمونه‌های بسیاری از ساختمان‌ها وجود دارد که راه‌های دسترسی آزاد در آنها پوشیده شده است، اما معمولاً در بازسازی‌ها ماهیت ضداجتماعی معماری اصلی در نظر گرفته نمی‌شود.

Tegnestuen Lokal adds plant-filled blocks to "ugliest building in the neighbourhood"